Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Absztrakt

A MU a 96. percben verte a City-t a közelmúlt egyik legnagyobb visszatérésével: Michael Owen hátborzongató revansot vett. Neki örömünnep, a kisebbik manchesteri csapatnak meg ideglelés, mert nem érdemeltek vereséget. Nemrég meg Czink Melinda megnyerte élete első WTA-tornáját, óriási siker! Melida 17 éves kora óta, azaz már kilenc éve profi, és végre elérte. Mégis mindenki még Szávay-val foglalkozik, akit akármennyire is szeretünk, lassan ki kéne már engednünk a rivaldafényből – rossz neki is, nekünk is -, és azzal törődni, aki vért izzadva küzdte fel magát 37-nek a világranglistán. Mégsem ezt tesszük. Hol itt az igazság kérem?

 De rá kell eszméljek, hogy sehol. Hiszen makkegészségem egy perc alatt konvertálódik Pavlov csahos kutyájának reflexív ugatásává – mikor tüsszentés, szúnyogcsípés és minden más előzmény nélkül meghal tőlünk párszár kilométerre egy ember – majd megnyugtatásnak álcázva jön a média és kitörli a szememből a gyermeki csipát: ezerből hatan meghalhatnak ilyen h1n1 tüdőbakteriálisfertőzésizébe. És félteni kezdem a szeretteim és saját magam életét. Utóbbit először.

Lehet, ezzel egyedül vagyok? Mármint az BKV-utasok nem feszengenek jobban, mint egyébként. Budapesten nincs nagy hype-ja a vírusnak, a Scooter megjelenéséről sokkal több szó esett társas interakciókban, mint a disznóinfluenzáról, ami nagy és zsíros csülkével vágja tarkón nyugadalmam. Miért e kuss?

Ez nem egy fordított képlet, ahol a népek sablonos hidegvérükkel leplezik aggodalmukat. Óh nem! Ez struccpolitika. Valamilyen szinten kivetkőzve pejoratív konnotációjából, de valamilyen szinten mégsem. *

 

Itt jön be az a magyar nemzeti csecsemőláz, hogy nincs kollektív gondolkodásunk. Kis társadalmunk kiszámíthatatlan, senki sem tudja, mi járhat a másik fejében. Ahogy az 1hét-ben mondták: „Ez nem valami jó, mer’ ez egy szar!” Mert hát nem lenne épp terhünkre, de legalábbis az enyémre biztos nem, ha érezném egy kicsit, mi a new deal, most akkor odafigyelünk egymásra, nem köhögjük le egymás vállát a buszon meg ilyenek. Vagy azt mondaná a BKV és vidéken is minden társaság, hogy kérem szépen a járvány ideje alatt 150-200 százalékkal gyakrabban és alaposabban tisztítjuk a járműveket. Meg igazából a közintézmények is nyöghetnének egy hasonlót. Persze, a gyakorlati részében sok hűhó semmiértnek is felfoghatjuk, de a freudi rossz kulturális közérzetünkön, legalábbis az enyémen dobna egyet.

Ehelyett megy a szokásos magyar cigánykodás, ki mikor kap vakcinát, mennyire fontos „stratéglailag”, és akkor én mé nem, mikor én hugyoztam a Dunát? Satöbbi.

* Nem szánnám revelációnak, de jókívánságnak mindenképpen, hogy legalább saját portánkon rakjunk rendet, öntsünk tiszta moslékot a disznók poharába, játszunk kicsit áentéeszeset egyedül, hiszen a csorda is csak akkor alakul ki, ha vannak gondolkodó egyének, akik később összeállnak, „mint az LGT.”

@ 2009.09.26. 13:27
süti beállítások módosítása