Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Slicc történelem

Semmi kétségem afelől, hogy nem csupán teoretikusan, de gyakorlati hasznát nézve is a slicc a világ egyik legzseniálisabb találmánya. Mégis, mint egy zabigyerek, se apja se anyja az interneten. Hogy lehet ez? A Wikipedia egy satnya szócikket szánt neki, magyarul említésre sem méltatják, pedig kevés olyan sokatmondó, szimbolikus erővel bíró dolog van a környezetünkben, mint ő (de erről később).

Újabb furcsaság, hogy a slicc olyan a divat történelemben, mint például Maugli, vagy Tarzan. Származásának eredete ismeretlen. Pedig a találmány olyannyira örökérvényű, hogy ma is bármelyik Nobel-díj kategóriában vinné a prímet. Mindegy, most már felesleges károgni, pontos hivatkozás nélkül kell beérnünk, és nekünk kell tartalommal feltöltetünk a slicctörténelem méltánytalanul üresen hagyott lapjait:

Sarucsiszoló rögtönzött mendemondája nyomán Wolfgang Slitz találta fel a sliccet, méghozzá a 19. század hajnalán. Addig ugyanis ovipisi technikával brunzoltak a férfiak (is?), azaz le kellett tolni a nadrágjukat, viszont hűvös, szeles idő esetén fázott a felsőcombjuk...Ezt a kardinális problematikát Slitz - aki egyébként ükanyai ágon rokona volt Descartes-nak (kiváló filozófus, és saját bevallása szerint csak hobbimatematikus) - úgy orvosolta, hogy geometriai számításokat végzett, hogyan lehetne az időjárás viszontagságainak kitett pucér combfelületet minimalizálni.

Az anekdota szerint mégsem a tudomány oldotta meg a szitut, hanem mint már oly sok más esetben, egy valós élethelyzet gyújtott gyertyást Slitz fejében. Ugyanis egy pisilés során, amikor le volt húzva a frissen mosott nadrágja, egy óriási bögöly repült a lába felé, s mivel emberünk allergiás volt a csípésre, felhúzta a nadrágját. De mivel az asszony előző este mosta ki, nem akarta magáraharagítani, ezért a szerszámát kitartotta a gatyóból. (A bögöly sajnos ettől függetlenül is megcsípte, de megszületett az ötlet: legyen egy lyuk a nadrágon.)

Sorozatunk következő részében a slicc kommunikációjával és szimbólum-dimenzióval foglalkozunk majd. (Egyébként őszinte meglepetésként egyes magyar webáruházak tz-vel írják a 'slicc' szót. Akármennyire is akarnak hódolni a feltaláló előtt...ez helytelen.)

Címkék: slicc @ 2009.10.13. 11:23
süti beállítások módosítása